RistoSuvanto Politiikkaa ilman politiikkaa

Salakavala (?) Antti Rinne ja eduskunnan kuopus

 

Hallitustunnustelija Antti Rinne kysyi puolueilta: ”Oletteko valmiit tukemaan viimeisimmissä selonteoissa vahvistettua Suomen ulkopolitiikan linjaa?” Vihreät vastasivat: ”Kyllä.”

Ymmärsiväköhän kaikki vihreät mihin he sitoutuivat ? Viimeisimmän puolustusselonteon hyväksyminen (Valtioneuvoston kanslian julkaisusarja 5/2017) merkitsee 7-10 Mrd:n sijoittamista monitoimihävittäjiin. Hävittäjillä on tarkoitus uhata Venäjää hyökkäyksellä. Tämän selonteko toteaa melko suoraan ilmoittamalla, että monitoimihävittäjät rajoittavat hyökkääjän (Venäjän) ”mahdollisuutta käytää ilma-asetta yllättävästi ja kaukaa”. Tarkoitus on puolustustarkoituksessa hyökätä Venäjälle ennenkuin Venäjä hyökkää Suomeen (pelote). Siis valmistautuvatko vihreät sotilaalliseen hyökkäykseen, kun pitäisi torjua ilmastonmuutosta ? Monitoimihävittäjien hankinta on paitsi hyökkäyspelote myös ilmastonmuutoksen kiihdyttämisopetaatio. Arvovalinta.

Suomen historian professori Markku Kuisma toteaa 10.4.2019 Hesarissa että ensi-iskun tekee luultavammin Venäjä:”Kovin hypoteettisen kriisin kohdalla Suomen hävittäjät tuhotaan tehokkaasti jo maassa”.

Tositilanteessa siis Suomen puolustamisessa hävittäjillä ei ole roolia. Tyhjänpäiväinen ostos. Miksi ne siis aiotaan hakkia? Kuisma selittää: ”Suomalaiset näyttävät taas maksavan merkittävän osan Nato-järjestelmiin sopivaa Pohjolan armadaa – joka täyttää mukavasti Baltian hävittäjätyhjiötä. Se, kannattaako juuri suomalaisten nyt taas vahvasti tukea maailman järjetöntä sotateollisuutta, on iso vaalikysymys.” Kyse on siis suomalaisten kustantama osa USA:n johtamaa sotayhtymää. Onko järkeä ?

Kyse on isosta rahasta, jonka me tavalliset ihmiset maksamme luultavimmin USA:n sotateollisuudelle. Suomen talouspolitiikan arviointineuvoston puheenjohtaja professori Roope Uusitalo onkin ehdottanut ostettavasti 47 hävittäjää. Hänen perusteensa on puhtaasti taloudellinen. Todellisesta turvallisuuspoliittisesta tarpeesta Markku Kuisma kirjoittaa näin: ”Todellinen hävittäjätarve voisi olla seitsemän. Se on riittävä määrä näyttäviä ylilentoja ja ilmailunäytöksiä varten: kuusi lentokunnossa ja yksi huollossa tai varaosina. Koneiden melutason täytyy olla ennenkuulumaton. Niissä pitää olla suuret värisavutankit lippujuhlaparaatien ja muiden kansallisten merkkipäivien varalta”.

Hävittäjähankinta on ilmastonmuutoksen kiihdyttämisoperaatio. Suomen kenraalien haluamat yli 60 huippuhienoa hävittäjää aiheuttavat lennoillaan melkoisen rasituksen ilmastolle. Vihreät voivat tehdä konkreettisen ilmastoteon kieltäytymällä menemästä hallitukseen, joka vain kiltisti toteuttaa kenraalien toiveet ja samalla tuhoaa taloutta ja luontoa. Ovatko vihreät oikeasti huolissaan ilmastonmuutoksesta ?

Eduskunnan kuopus Iiris Suomela ilmoitti kamppanjasivuillaan olevansa ”Vastavoima taantumukselle” ja toteaa tavoitteissaan”Verovaroille on huomattavasti parempaakin käyttöä kuin ilmastonmuutoksen kiihdyttäminen”. Ymmärsikö hän mitä vastasi Antti Rinteen salakavalaan kysymykseen? Voisitko Iiris kertoa miten eduskuntaryhmä käsitteli hävittäjähankintaa ja miten aiot suhtautua hävittäjien hankintaan hallituksen muodostamisneuvotteluissa? Ilmastomme ei kaipaa yhtään lisää ilmastontuhoamishankkeita.

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat