RistoSuvanto Politiikkaa ilman politiikkaa

Nyt on pakko - vihreät ja ilmasto

 

Eri puolilla maailmaa nuoret marssivat 15.3 ilmaston ja oman tulevaisuutensa puolesta ja vetosivat: NYT ON PAKKO.

Koomikko Ilkka Kivi facebook-sivullaan kannusti nuoria:”Olkaa rohkeita ja muistakaa, että ette ole yksin. Takananne seisoo yhä kasvava joukko aikuisia – vanhempia, poliitikkoja, tutkijoita ja taiteilijoita”. Niin mutta onko siellä takana poliitikkoja? Seuraavana päivänä 16.3 Ilkka Kivi rajasi: ”Jos kevään eduskuntavaaleissa äänestät keskustaa, kokoomusta tai persuja, teet nuorten rohkean työn tyhjäksi yhdellä paperinpudotuksella.”

Vihreät ilmoittavat eduskuntaohjelmassaan: ”Haluamme nostaa ympäristön ja ilmaston politiikan ytimeen”. Julistus on oikea, mutta seuraavatko käytännön teot julistusta? Olemmeko valmiit vähentämään yksityisautoilua ja lentämistä? Ovat vihreät siihen valmiit ?

Kolmen kohdan testi:

  1. Yksityisautoilua on vähennettävä ensin siellä missä se on helpointa eli pääkaupunkiseudulla. Keinona voi olla moottoriajoneuvoveron nosto pääkaupunkialueen kuntien autonomistajille. Näin alueen yksityisautoilu minimoituu ja pääkaupunkiseudusta tulee maailman ensimmäinen lähes yksityisautoton metropoli.

  2. Helsinki-Tallinnan tunnelin kannattavuuslaskelmat perustuvat uskoon Aasiasta tulevien lentomatkustajan määrän suureen kasvuun. Kyseessä on siis ilmaston tuhoamisprojekti. Yksityisen hankkeen ensimmäiset miljoona tulivat Dubaista ja seuraavat miljardit ovat tulossa Kiinasta. Mitenkähän nämä rahakasat on synnytetty ja miksi niillä ryhdytään tuhoamaan luontoa ? Dubain ihmisoikeustilanne ei ole kehuttava (https://www.amnesty.org/en/countries/middle-east-and-north-africa/united-arab-emirates/report-united-arab-emirates/) Ei myöskään Kiinan, jolla on omat maailmanpoliittiset tavoitteensa. (Likainen ?) raha hallitsee maailmaa. Tällainen ilmastontuhoamisprojekti on pysäytettävä. Jo Helsingin kaupungin maankäytöstä vastaava vihreä apulaispormestari pystyisi sen pysäyttämään, jos haluaa.

  3. Suomen kenraalit haluavat lennättää Suomen ilmatilassa vuosikymmeniä monitoimihävittäjiä, ja luoda näin hyökkäyspelotteen puolustustarkoituksessa Venäjälle omien mielikuviensa mukaan. Ja siinä samassa he tuhoavat ilmastoa ja horjuttavat hyvinvointivaltion taloudellisia perusteita. Rahat tähän hurjan kalliiseen ilmastontuhoamisoperaatioonsa he haluavat ottaa meiltä tavallisilta veronmaksajilta.

Ilmastonmuutosta ei voida pysäyttää ilman rakenteellisia muutoksia. Siihen pystyvät vain poliitikot. Kolme kysymys jokaiselle vihreälle kansanedustajaehdokkaalle:

  1. Oletko valmis muuttamaan pääkaupunkiseudun maailman ensimmäiseksi yksityisautottomaksi metropoliksi ?

  2. Oletko valmis pysäyttämään Helsinki-Tallinna tunnelihankkeen ?

  3. Kieltäydytkö tukemasta hallitusta joka hankkii sotilaiden haluamat n. 60 monitoimihävittäjää ?

Ellet ole näihin valmis, niin puolueesi kuuluu samaan puoluelistaa, johon Illka Kivi sijoitti kokoomuksen, keskustapuolueen ja persut. Vihreä kansanedustajaehdokas ! Toivon että vastaat minulle tämän tekstin kommenttiosuudessa ja olet valmis kanssani puolustamassa elämää maapallolla. Näin toivoo kansanedustajaehdokas nro 127 Hämeestä.

Nyt on pakko, vaativat nuoret ympäri maapalloa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän KrisHyry kuva
Kristiina Hyryläinen

Jokaiselta ehdokkaalta tulisi kysyä: "Kannatatko jatkuvaa talouskasvua? Talouskasvuhan on syypää ilmastonmuutokseen. Siis sitäkö silti kannatat?"

Talouden suunnan kääntäminen on kuitenkin mahdollista:"...Muuta ei tarvita kuin että parlamenttivaaleissa jokainen kasvuideologian järkevyyden kiistävä ehdokas esittää kantansa äänestäjille. Samalla hän sitoutuu taloutta koskevissa äänestyksissä aina, puolueesta erottamisen uhallakin, kannattamaan vaihtoehtoa, joka heikentää niitä lakeja ja säädöksiä, joita perustellaan pelkällä kasvun tarpeella tai työpaikkojen luomisella.

(Lainaus Matti Hyryläisen kirjoituksesta "Kasvuideologian konkurssista demokraattiseen talouteen 13.4.2013 http://kirjoituksiataloudesta.blogspot.com)

Käyttäjän RistoSuvanto kuva
Risto Suvanto

Talouskasvu, sikäli kun sitä tarkoitetaan, materiaalisen tuotannon kasvua on ikuisesti mahdottomuus. Sen tie päättyy. Uusi tie on demokraattinen talous, joka kaipaa arkkitehteja.

Pekka Pylkkönen

Älä unohda pakolaisten vastaanottoa. Jokainen joka haluaa ottaa vastaan pakolaisia on ilmaston vihollinen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Totta tavallaan. Tuon tajuaminen kyllä pistää monen vihreän ja vastaavan aivot umpisolmuun.

Toimituksen poiminnat