Jospa olisin pääministeri !

En ole, mutta jospa olisin !

 

Pääministerimme Juha Sipilä toteaa kirjassaan Koko Suomen taajuudella (2019) tulevista eduskuntavaaleista: ”Äänestäjät ottavat valtavan riskin, jos he antavat hallitusvallan avaimet sinipunan käsiin”(s.133). Olen samaa mieltä.

 

Sipilä perustelee: ”Sinipunahallitukset -Paavo Lipposen ensimmäistä hallitusta lukuunottamatta- ovat olleet suoranaisia katastrofeja. Lipposen ensimmäisen hallituksenkin aikana tuloerot repesivät poikkeuksellisesti. Vuosina 2011-2015 sinipunan johdolla kasvoivat kolme rasiaa: velka, verot ja työttömyys.Vuosilta 2011-2015 Suomen bruttokansantuotteeseen jäi noin 20 miljardin lovi, kun vertaamme Ruotsin kasvuun”. (s.136).

 

Mielipidemittausten mukaan Sipilän mainitsema valtava riski eli sinipuna (Sdp:n ja Kokoomuksen liitto) on toteutumassa ja pääministeriksi on tulossa Antti Rinne. Mutta entäpä jos pääministeri olisinkin minä? Mitä tekisin ensi vaalikaudella?

 

1.EVM:n päätösmekanismin muuttaminen.

Tämä tulee vastaan heti vaalien jälkeen. Isot maat haluavat että EVM (Euroopan vakausmekanismi) muuttaa päätöksentekotavakseen määräenemmistön eli EVM voisi päättää ilman Suomen suostumusta mitä rahastoon sijoittamillamme 1,44 miljardia tehdään. Tulevaisuudessa vastuidemme perusteella voimme joutua maksamaan jopa 10 miljardia jonnekin ilman että meiltä kysytään mitään. Päätöksentekomenettelyn muuttuminen on iso askel kohti kansallisvaltioiden ja siis myös Suomen loppua.

 

Veikkaus: Antti Rinne päättää hyväksyä määräenemmistömenettelyn kesäkuussa ja asia sivuutetaan mediassa ikäänkuin mitä merkittävää ei olisi tapahtunutkaan..

 

2.Avoin kirje Suomen kansalle

Eduskuntakauden tärkeimpiä asioita tulevalla kaudella on sotilaallinen puolustusstrategiamme. Sotilaat ovat imeneet tämän päätöksen itselleen vastoin demokraattisen kansanvallan periaatteita. Pääministerinä kirjoittaisin heti virkaanastuttuani avoimen kirjeen Suomen kansalle, jolla avaisin puolutusstrategiamme oleellisen kysymyksen: rakennammeko strategiamme hyökkäyspelotteelle eli valmistaudummeko hyökkäämään Venäjälle, jotta he tämän pelon vuoksi eivät hyökkäisi tänne vai rakennammeko puolustuksemme puhtaalle puolustukselle ilman hyökkäyspelotetta. Perustelujani kirjeelle: http://www.rauhanmaa.net/mietteita/ryosto-voisimmeko-kuitenkin-miettia-h…

 

Veikkaus: Antti Rinne ei kirjoita avointa kirjettä vaan alistuu nöyrästi sotilaiden käskyvaltaan ja siis valmistaudumme hyökkäyssotaan. Tätä valmiutta pidämme pelotteena, jotta tänne ei hyökättäisi. Pelotteen toimivuus perustuu vain sotilaiden mielikuvitukseen.

 

3.Puoli vuotta EU:n puheenjohtajamaana

Kun kannatin aikoinaan liittymistä EU:hun, äänestin itsenäisen valtioiden liittoa ja yhteistä markkina-aluetta. Sitä kannatan edelleen. Mutta minua on petetty. EU ei enää ole itsenäisten valtioiden liitto, vaan byrokraattinen koneisto, joka valvoo valtioitaan ja joka on matkalle yhtenäistä suvreeenia valtioita eli kansallisvaltioiden ja myös Suomen loppua. Yhtenä osana uutta suvereenia Eurooppa-valtiota on yhteinen armeija, jolle Macron ja Sipilä julkilausumassaan 30.8.2018 toivovat kunnianhimoitusta rahoitusta. EU:n puheenjohtajamaan pääministerinä keskeyttäisin suvereenin Eurooppa-valtion valmistelun ja palauttaisin EU:n takaisin itsenäisten valtioiden liittoksi. Hesarissa ja muissa Euroopan päälehdissä Macron julisti 4.3.2019: ”tämän vuoden loppuun mennessä toteutamme yhteistyössä EU:n toimielinten ja valtioiden edustajien kanssa Eurooppa-konferenssin, jossa käydään läpi kaikki poliittisen projektimme vaatimat muutokset, ilman tabuja edes perussopimusten osalta.” Macronin johdolla menemme kohti Suomen valtion loppua ja suvereenin Eurooppa-valtion syntyä.

 

Veikkaus: Antti Rinne alistuu kiltisti Maconin tahtoon eli suvereenin Eurooppa-valtion valmisteluun ja johtaa siten meitä kohti itsenäisyytemme loppua.

4. Ulkopolitiikkamme hoito

Juha Sipilä kirjassaan Koko Suomen taajuudella (2019) kuvaa pääministerikautensa Venäjä-suhteita näin: ” Käynnistimme pysähdyksissä olleen talousneuvoston työskentelyn ja ministeritapaamisia lisättiin. Tämä kaikki tapahtui tietysti sitoutuen EU:n yhteiseen Venäjä-politiikkaan. Samoin olen tuominnut jokaisessa tapaamisessa Venäjän toimet Krimillä, Ukrainassa ja Syyriassa” (s.126).

 

Siis ”tietysti sitoutuen EU:n yhteiseen Venäjä-politiikkaan” eli kun EU:ssa on jotain päätetty, niin Suomi kuuliaisesti mukautuu. Tämän mukaisesti Sipilä on tuominnut Venäjän toimet Krimillä, Ukrainassa ja Syyriassa. Ranskan viime presidenttivaaleissa oli 4 tasavahvaa ehdokasta, joista 3 olisi halunnut luopua Venäjä-pakotteista. Mutta kun Macron voitti, niin pakotteet säilyivät ja Sipilä tuomitsee Venäjän toimet. Jos Ranskan presidenttivaalien tulos olisi ollut toinen, niin Sipilä ei tuomitsisi Venäjän toimia. Siis Sipilän ja Suomen kannan päättivät ranskalaiset äänestäjät.

 

Sipilä tietää varsin hyvin että hänen kantansa on myrkkyä suomalaisille maanviljelöille, jotka menettävät ison kasan rahaa Sipilän takia. Mutta siitä hän ei välitä, hänelle on tärkeämpää seurata ranskalaisten äänestäjien tahtoa. Luulisin myös Sipilän tietävän, ettei Ukrainan kriisi ole ainoastaan pahan Venäjän syy, vaan syyllisiä on muitakin. Aikoinaan Suomi pyrki toimimaan kansainvälisessä politiikassa lääkärinä, mutta se aika on mennyt. Nyt me olemme tuomitsemassa sulkien silmämme todellisuuden monimuotoisuudelle.

 

Pääministerinä irtautuisin EU:lle alisteisesta ulkopolitiikasta, vaan muodostaisin kantani oman maan ja koko ihmiskunnan edun näkökulmasta.

 

Veikkaus: Antti Rinne kiltisti noudattaa mitä EU:n isot maat päättävät ilman omaa tahtoa.

 

5. Vanhusten ja sairaiden hoiva

Terve yhteisö hoitaa hyvin vanhukset ja sairaat eikä tee heistä taloudellisen saalistuksen kohteita. Näin on nyt menetelty esim. hoivayhtiö Esperi on kansainvälisen sijoittajan rahantekokone, jota muodostettaessa 20 suomalaisesta hoivayrittäjästä tuli miljonäärejä. Tätä mekanismia voi kutsua rakenteelliseksi pahaksi. Hoitajamitoutuksen säätäminen lailla ei tätä rakennetta muuta.

 

Pääministerinä aloittaisin hoivan rakenteellisen pahan purkamisen eli poistaisin osakeyhtiöiltä mahdollisuuden toimia hoiva-alalla.

 

Veikkaus: Antti Rinne ei tee mitään rakenteelliselle pahalle, vaan antaa kiltisti nykyisen kehityksen jatkua kohti yhä eriarvoisempaa yhteiskuntaa.

 

6. Ilmastonmuutos

Ilmastonmuutos on koko planeettaamme uhkaava vaara.Se pitää ottaa vakavasti ja sen selättäminen vaatii radikaaleja ratkaisuja – pelkkä teknologinen kehitys ei riitä. Tämän on jo aikoja sitten todennut moni, vaikkapa Taavi Kassila vuonna 1987. ”Ihmisen itsensä muuttuminen on historiallinen välttämättömyys, jos halutaan, että elämä tällä planeetalla jatkuu” (Kosminen viisaus s. 207). Näin perusteellista muutosta ei tehdä hetkessä eikä varsinkaan valtiovallan käskystä. Ekokriisi kuitenkin pakottaa elämäntapamutoksiin. Pääministerinä aloittaisin nopean yhteiskunnallisten muutosten sarjan. Ensimmäiseksi nostaisin pääkaupunkiseudun autonomistajien moottoajoneuvoveroa niin, että pääkaupunkiseudusta tulisi käytännössä lähes yksityisautoton metropoli- maailman ensimmäinen sellainen. Näyttäisimme koko maailmalle mallia.

 

Veikkaus: Antti Rinne puhuu kauniisti ilmastonmuutoksen torjumisen puolesta, mutta teot jäävät vähäisiksi mukautuen EU:n päätöksiin. Ilmastonmuutos ja ekokriisi lähes kaikilla osa-alueillaan etenee kohti karmeita olosuhteita.

 

7. Monitoimihävittäjät

Sotilaat ehdottavat vuonna 2021 monitoimihävittäjiä. Pääministerinä en tätä hyväksy vaan käyn perusteellisen keskustelun vaalikauden alussa lähettämäni avoimen kirjeen perusteella Suomen puolustusstrategiasta, josta päättäminen ei ole sotilaiden asia. Keskustelun perusteella Suomen puolustus muutetaan puhtaasti puolustukselliseksi huomioiden että hyökkäykselliset monitoimihävittäjät ovat samalla ekokriisin kiihdyttäjiä ja taloudellisessa tilanteessamme lähes mahdottomia investointeja. Ne uhkaavat hyvinvointivaltiotamme palveluja

.

Veikkaus: Antti Rinne ei välitä taloudellisista eikä ilmastollisista realiteeteista vaan ostaa sotilaiden tahdon mukaiset monitoimihävittäjät. Samalla hän vaarantaa turvallisuutemme.

 

Veikkaus vaalikauden kahdelle viimeiselle vuodelle.

 

Maailman ekokriisi iskee Suomeen talouden kautta ja Antti Rinne on tuskissaan leikkauslistojensa kanssa kun rahat menevät aseisiin ja yhä suurempiin EU-maksuihiin. Hyvinvointivaltio huojuu.

Tilanne olisi sama jos Antti Rinteen tilalla olisi Petteri Orpo, Juha Sipilä tai Pekka Haavisto. He kaikki toimisivat lähes samoin.

 

Jospa olisin pääministeri, niin linja olisi toinen. Niin, jospa olisinkin !!!

 

RistoSuvanto
Sitoutumaton Hämeenlinna

varatuomari
kasvatustieteen maisteri
Kirja:TALOUSKASVUN JÄLKEEN Filosofinen tarina ahneudesta ja kasvun mahdollisuudesta. Elpo -kustannus 2013.
Olen Elpo ry:n puheenjohtaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu