RistoSuvanto Politiikkaa ilman politiikkaa

Voi tätä ihmisen hulluutta !

Donald Trump julisti elokuussa 2018 USA:n perustavan avaruusjoukot hallitsemaan avaruutta. Myös Kiina ja Venäjä tavoittelevat samaa. Ilmeisesti myös EU on liitymässä joukkoon.

Yle uutisoi 23.1.2019: EU-komissaari Elżbieta Bieńkowska ehdottaa, että Euroopan Unionin tulisi perustaa omat avaruusjoukkonsa.   ”Meidän pitää luoda eurooppalainen avaruusarmeija keskipitkällä tai pitkällä aikavälillä”.

Vielä tästä ei ole päätöstä, mutta kun komissaari ehdottaa, niin pitkällä ollaan.

 

Viime elokuussa Juha Sipilä ja Ranskan presidentti lupailivat rahaa Euroopan yhteiseen armeijaan:

”Ranska ja Suomi pyytävät nyt lisätoimia, jotta eurooppalaisilla olisi ensi vuosikymmeneen mennessä vahvempi yhteinen itsenäinen sotilaallinen torjuntavalmius. …Ranska ja Suomi edellyttävät seuraavaa monivuotista rahoituskehystä varten merkittävää panostusta Euroopan turvallisuuteen ja puolustukseen kunnianhimoisen ja kestävän rahoituksen avulla (Ranskan ja Suomen yhteinen julkilausuma Euroopan puolustuksesta 30.8.2018). 

 

Eli siis ilmeisesti vastaisuudessa meidän verorahoillamme pystytetään myös avaruusarmeijaa. Voi tätä ihmisen hulluutta !

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Jos HX-hanke ei aja alas Suomen maavoimia, niin sen tekee sitten tämä EU:n avaruussotahanke!

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Tässä on muuten yksi hyvä syy miettiä (jos EU:n yhteinen armeijaa tulee) mihin kaikkeen siitä budjetista voi laittaa? Kyllä Suomen pitäisi pitää kiinni siitä ettei lähetä mihinkään avaruusseikkailuun mukaan laittamalla Miljoonia..

Toimituksen poiminnat