RistoSuvanto Politiikkaa ilman politiikkaa

Solidaarinen Niinistö

"He eivät ole solidaarisia - se on pahe puute unionissa. Se on paha puute".

Näin totesi Sauli Niinistö Ylen presidettiehdokashaastattelussa 15.1. ja tarkoitti sitä kun jotkin maat panivat oman kansallisen etunsa EU:n edun edelle elintasopakolaisten vastaanottamisessa vastoin EU:n kantaa.

 

Kun ETYJ piti Suomessa kokouksensa jonka venäläseen delegaatioon olisi kuulunut EU:n rangaistuslistalle kuuluva poliitikko, niin Niinistö syrjäytti kansallisen edun :

Niinistö:"Soitin  siitä Angela Merkelille ja hänen neuvonsa oli, että tehkää ns. notifikaatiomenettely eli onko jollakin jäsenmaalla sitä jotakin vastaan. Ja kun oli vastaan, niin olimme sen notifikaatiomenettelyn mukaisesti  se pakko kieltää"

Toimittaja kysyy: "Oliko tästä Suomelle haittaa ?

Niinistö:"Kyllä..... Aika moni ETYJin edustaja moitti Suomea."

 

Niinpä niin. Venäjä ärsyyntyi ja moni muu moitti Suomea. Solidaarisuus EU:lle oli tärkeämpi kuin kansallinen etu. Kun pitäisi jotain päättää niin ensin soitetaan Angela Merkelille ja sitten tehdään niinkuin hän sanoo.

 

Solidaarisuus EU:lle on tärkeämpää kuin kansallinen etu. Vaikka EU:N Venäjän pakotteista on ollut haittaa Suomelle niin  Niinistö toteaa:

"Pidämme selkeästi kiinni Venäjän vastaisista pakotteista" .

Viime syksyn Ranskan presidentinvaaleissa neljästä ehdokkaasti kolme olisivat haluneet luopua pakotteista, mutta Macron voitti ja pakotteet säilyivät. Jos joku muu olisi vaalin voittanut, niin ilmeisesti pakotteista olisi luovuttu ja varmaan solidaarisuuden nimissä myös Niinistö olisi pakotteista luopunut.  Me teemme niin kuin EU:n johtovaltiot sanovat - solidaarisesti. Omaa tahtoa ei ole.

 

Solidaarisuuden nimissä mennään myös yhä tiivistyvään euroalueeseen.

Toimittaja: Sanotteko, että Suomi on hyötynty eurosta ?

Niinistö: Väittäisin jos kokonaislaskelma tehtäisiin"

Toimittaja: No valtion talouden tutkimuskeskuksen joulukuussa julkistetussa tutkimuksessa "100-vuotta pientä avotaloutta" päädyttiin sellaiseen johtopäätökseen, että eurojäsenyyttä ei voi perustella taloudellisella hyödyllä.

Niinistö: Se on heidän mielipiteensä.

Toimittaja: Siinä oli mukana monia ekonomisteja.

Niinistö: Sitten se on viisaampi kuin minun mielipiteeni.

 

Nyt Euroopan johtavat poliitikot pyrkivät tekemään Euroalueesta  Euroopan Yhdysvallat vuoteen 2025 mennessä. Sinne kai me olemme nyt menossa -solidaarisesti, maksaa mitä maksaa ja vaikka itsenäisyys menee.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tuossahan sen kirjoittaja kertoo mikä on Suomen poliittinen suhde EU:hun ja käytäntöön rli päätöstasolle viemisessä "Me teemme niin kuin EU:n johtovaltiot sanovat - solidaarisesti. Omaa tahtoa ei ole."

Noin on ollut ja noin ilmeisesti tulee jatkumaan Merkelin ollessa vallassa, jollei maamme puolueiden eduskunnan edustajien määriin saada muutostasiten, että oman maan etu asetetaan ensisijaiseksi päätösten teossa. Tuohon samaan "kelkkaan" kuuluu valittava presidentti ja suomalaisten edun puolustaminen, ei maailmojen syleily ensisijaisena toimena tai arvona.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Tämä on vain yksi esimerkki hölmölästä jota hölmöt johtavat!
Toinen on mm. tämä. Kaikki annetaan pois tai lahjoitetaan! Onko siis ihme että verot nousee, velka lisääntyy ja kansa köyhtyy?
Ei minusta, vaan se on väistämätön seuraus hölmöjen teoista!

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen
Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Noinhan se meni. Se on kivaa, kun päästään niihin pöytiin, joissa meidän puolesta päätökset tehdään. Ei sen niin väliä, mitä siellä päätetään. Kunhan mukana ollaan ja laskut säntillisesti maksetaan.

Toimituksen poiminnat