RistoSuvanto Politiikkaa ilman politiikkaa

Jari Tervo, Kekkonen ja nykyhetki

Parhaillaan TV I:ssä esitettävässä ohjelmasarjassa KEKKONEN kirjailija Jari Tervo luennoi: "Otetaanpa selvää tuosta Kekkosesta" Sarjasta esitettiin viime viikolla 4 sarjaa ja päästy vuoteen 1968 saakka. Ensi viikolla esitetään loput 4 osaa ja on luvattu myös arviota Kekkosesta nykyhetken silmin. Tähän saakka esitetyt osat ovat olleet erinomaisia, mutta epäilen että lopussa mennään pahasti metsään.

Ohjelman  sarjan alussa Tervo ilmiasee lähtökohtansa: "Faust on ikivanha tarina miehestä, joka myy sielunsa paholaiselle". Tervo kysyy: "Myikö Kekkonen sielunsa Neuvostoliitolle ja sai palkaksi kokonaisen tasavallan neljännesvuosisadaksi?". Siis Neuvostoliitto (Venäjä) on Tervolle paholainen. Tämän Tervo esittää tosiasiana ja tämä varmaan hallitsee ohjelmasarjan loppumietteitä, veikkaan.

 

Suomen poliittinen järjestelmä on raskaana menneisyydestä eikä tunnista nykyisiä todellisia jakolinjoja. Tämän ovat myös todenneet jotkin aktiivipoliitikkommekin, ainakin Jussi Halla-Aho ja Aleksander Stubb. Todellinen jako on  vasemmisto/oikeisto jaon sijasta:

1.kansalliset: Suomi ensin ja yhteistyö kaikkien kanssa

2. globalistit: EU ensin ja Suomi perässä (kiihkeimmät Natoon) 

Tässä jaossa Kekkonen kuuluu ehdottomasti ryhmään 1: kansalliset.  Kekkosen sisällä sykki suomalainen sydän ja sielu. Venäläisten kanssa piti tulla toimeen jotta suomalainen sydän ja sielu voisivat hyvin. Kekkosen tavoite oli puolueettomuus. Hän pyrki olemaan suurvaltojen ristiriitojen ulkopuolella ja halusi itsenäisyyden vahvistamista kaikin keinoin.  Hän halusi olla lääkäri eikä tuomari.

 

Globalistien tavoitteet ovat toiset. He ovat Suomessa nyt vallassa. Tämä merkitsee ainakin kolmea asiaa:

1. ärsytyspolitiikkaa isoa naapuria kohtaan (amerikkalaisten sotilaskoneiden harjoituksia Venäjän rajalla,  suursotaharjoituksia amerikkalaisten kanssa SUomen maaperällä, pakotepolitiikkaa osana EU:ta jne),

2. pyrkimystä EU:n ytimeen joka merkitsee sulautumista Saksan SDP:n puheenjohtaja Schulzin esittämän Euroopan Yhdysvaltojen osaksi jollakin aikataululla (Shultz on esittänyt vuodeksi 2025)

3. Suomen armeijan sisällyttämistä osaksi ns. läntistä arvoyhteisöä. (Neuvoteltuaan  syksyllä Sauli Niinistön kanssa Donald Trump ilmoitti Suomen ostavat USAsta huippuhienot hävittäjät, joilla on kyky ilmatankkaukseen ja taisteluun tuhansien kilometrien päässä Suomesta  eli tarkoitus on että me maksamme ensin n.10 miljardia koneista USAn sotateollisuudelle ja taistemme sitten yhdessä amerikkalaisten kanssa jossain päin maailmaa yhteistä vihollista vastaan)

 

Jännittävää nähdä miten Jari Tervo tekee Kekkosesta globalistin.  Veikkaan että hän sitä yrittää.

Lisäys 31.12.2017: Katsoin Ylen Areenasta sarjan viimeisen jakson etukäteen: Tervo yllätti positiivisesti eikä ryhtynyt spekuloimaan.Hyvä sarja.

Kekkonen varmaan toimisi kuten kuin entinen ulkoministerinsä eli Väyrynen:

https://

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Jari Tervo tuskin kykenee näkemään Kekkosen despoottimaisen hahmon pragmaattista älykkyyttä. Tervo ja kaltaisensa ovat jälkiviisastelijoita, heillä on ikänsä aikaa analysoida toisten päätöksiä ja tekoja, joita oikeat tekijäpersoonat joutuivat tositilanteissa tekemään minimaalisella mietintäajalla kuten Kekkonen teki.

Vastaavanlaisia analyytikoita löytyy talouselämän tutkijoista. Tyyppejä, jotka eivät viikkoakaan pärjäisi niiden hommissa, joita he kirjoissaan ja kolumneissaan käsittelevät.

Siksi en arvosta Tervon kaltaisia yhtään. Mutta sananvapautta suuresti kunnioittavana toivotan Tervonkin jutut tervetulleiksi.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Mitä suotta foliohattuilemaan Väyrysen puolesta. Koko sarjan voi katsoa Yle Areenasta. Johtopäätöksesi ovat alkeellisia ja vääriä.

Käyttäjän RistoSuvanto kuva
Risto Suvanto

Ovatko siis Jussi Halla-ahon ja Aleksander Stubbin johtopäätökset alkeellisia ja vääriä vai mitkä ?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kyse on tietenkin Kekkonen-sarjasta. Katso se, niin ei tarvitse luulla sitä eikä tätä Tervosta eika siitä sarjasta. Sen jälkeen varmaankin poistat blogisi häpeissäsi.

Käyttäjän RistoSuvanto kuva
Risto Suvanto Vastaus kommenttiin #5

Katsoin etukäteen sarjan viimeisen osan ja yllätyin positiivisesti. Tervo ei ryhtynyt spekuloimaan. Mutta veikkaampa että Tervo tekee vielä joskus Kekkosesta kaunokirjallisen teoksen, jossa sitten tulee spekulointeja. Mitään hävettävää blogissani ei ole, vaikka veikkaukseni Tervon osalta olikin väärä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Hyä ohjelma .Tuli oikein ikävä kunnon päättäjää joka ei kumarrllut vuorineuvoksia .
Toivottavasti tuli katsojille selväksi kuka viitoitti tien EU ja rahaliitto EMUN jäseneksi .Jo -50 luvulta lähtien.
Efta,ETY,EY sopimuksilla. Ja sitä junaa ei enää pysäytetty .Sopimukset oli tehnyt Pääministeri/Presidentti Urho Kaleva Kekkonen.
Värynen UKK oppipoikana tietää hyvin tuon ajan .

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Kekkoseen liittyen suosittelen hyvää kirjaa. Se on valtiotieteen tohtori Hannu Rautkallion kirjoittama kirja ”Novosibirskin lavastus”, joka käsittelee noottikriisiä vuodelta 1961.

Käyttäjän RistoSuvanto kuva
Risto Suvanto

Rautkallion kirja on yhdenlainen "totuus". Moni on ymmärtääkseni kyseenalaistanut Rautkallion motiivin. Hänelle Kekkonen on paha Kekkonen. Jari Terhon dokumentti on monipuolinen ja hyvä eikä ollenkaan niin johonkin tiettyyn päämäärään pyrkivä kuin etukäteen oletin.

Toimituksen poiminnat