RistoSuvanto Politiikkaa ilman politiikkaa

Euroopan Yhdysvallat - uusi isänmaamme ?

Ranskan presidentti Macron julisti 26.9.2017:

"Vain Euroopan rakentaminen itsenäiseksi, yhtenäiseksi ja demokraattiseksi takaa tulevaisuutemme"

Itsenäisyyspäivänämme 6.12.2017 europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen kirjoitti jokaiseen hämeenlinnalaiskotiin jaetussa julkaisussa:

"Nyt on aika toimi. EU:n ytimeen muodostunut Macron-Merkel akseli antaa hyvät edellytykset EMU:n kehittämiselle. Vahvistuva taloustilanne ja otollinen ilmapiiri luovat mahdollisuuden rohkeampiin päätöksiin. Tässä keskustelussa  myös Suomen on oltava mukana EU:n kehittämisprosessin ytimesssä." Samana päivänä komissio esitti ehdotuksensa EMU:n kehittämiselle.

Seuraavana päivänä 7.12. Saksan SDP:n puheenjohtala Martin Schulz ilmoitti mihin Pietikäisen mainitsema kehittämisprosessi tähtää ja antoi aikataulun.  Yle raportoi:

"Schulzin mielestä EU:sta pitäisi tehdä liittovaltio,"Euroopan Yhdysvallat", vuoteen 2025 mennessä. Ne maat, jotka eivät hyväksyisi EU:n perussopimusten muutosta liittovaltioksi, putoaisivat Schulzin mielestä automaattisesti pois unionista"

Siis: tavoitteena on uusi valtio, historian neljäs Saksan johtama iso valtakunta.

1. valtakunta: Pyhä saksalais-roomalainen keisarikunta 900 -1806

2. valtakunta: Saksan keisarikunta 1871-1918

3. valtakunta: natsi Saksa  1933- 1945

4. valtakunta: Euroopan Yhdysvallat 2025- ??

 

Matti Vanhanen väitti 9.12 blogissaan, että Schulzin tavoite ei toteudu. Tämä on hänen hurkas toiveensa. Vanhanen kirjoitti myös: "Pääministeri Sipilä on myös kertonut, että jäsenmaat ovat sopineet uudistavansa unionia käytännön työn kautta ja että perussopimusta ei avata". Pitänee paikkaansa. Uudistukset tarkoittavat kehityksen viemistä niin lähelle Euroopan Yhdysvaltoja kuin nykyiset sopimukset mahdollistavat. Ja sitten kun tulee raja vastaan niin läjäytetään uusi sopimus kasvojen eteen ja sanotaan: ota tai jätä. Schulzin mukaan tämä tapahtuu vuonna 2025. Silloin valtiot, jotka eivat suostu Euroopan Yhdysvaltojen osiksi, heitetään unionista pois. Tämä menettely ei olisi uutta EU:ssa, myös Suomi on ollut mukana asettamassa jäsenmaata pakkovalinnan eteen.

Euroopan Yhdysvaltojen edellytys on tietenkin oma keskuspankki, oma raha ja oma rahapolitiikka, joista Suomi on jo luopunut. Uuden valtion perustamiseksi EU pyrkii houkuttelemaan kaikkia jäsenmaita euroon. Olen jostain lukenut että EU:n virkamiehet miettivät porkkanarahaa maille, jotka tulisivat euroon. Tämä raha tulisi tietenkin nykyisiltä euromailta. Eli onko esim. Suomi valmis maksamaan Ruotsille, jotta Ruotsi liittyisi euroon ?

Suomen sulautuminen yhtenäisvaltioon tapahtuu pikkuhiljaa hivuttamalla virkatyönä hallituksen myötävaikutuksella. Pienet askeleet eivät ylitä uutiskynnystä, joten me tavalliset kansalaiset emme edes tiedä kuinka tiivis yhteenliittymä euroalue jo on ja kuinka sitä edelleen tiivistetään kohti päämäärää: Euroopan Yhdysvaltoja.

Tiivistäminen tapahtuu monella rintamalla. Euroopan Neuvosto päätti 11.12.2017 puolustusyhteistyön vahvistamista pysyvän rakenteellisen yhteistyön (PRY) vahvistamisesta ja edellytti jäsenmaiden puolustusmäärärahojen korottamista. Tavoitteen on yhteinen armeija. Tämän toteaa myös Suomen puolustusvoimat omalla nettisivustollaan: "Yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan pitkän aikavälin tavoite on EU:n yhteinen puolustus". Olemme siis lopettamassa omaa kansallista armeijaamme ja sisällyttämässä sen osaksi  Euroopan Yhdysvaltoja. Eurooppaneuvoston puheenjohtaja Tusk kommentoi 14.11: "PRY-yhteistyö on huono uutinen vihollisillemme".

Eurohuippukokous kokoontui 15.12.2017 keskustelemaan tulevaisuudesta. Kokouksen jälkeen Juha Sipilä antoi positiivisen arvion ongelmapankkien kunnon kohentumisesta ja näki tulevaisuuden valoisana. Päätökset on tarkoitus tehdä kesäkuussa, jolloin tavoitteena on mm. siirtää 1,4 miljardia suomalaisten veronmaksajien rahaa  ERM:stä uuteen rahastoon, jonka päätökset eivät enää olisi suomalaisista riippuvaisia.

Euroopan Yhdysvalloilla on vahva kannatus Suomessa, kuten esim. europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen kirjoituksesta ilmenee. Hän kaipaa itsenäisyyspäivän kirjoituksessaan "rohkeita ja kauaskantoisia" ratkaisuja. Jo vuosia sitten Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen ilmoitti, että euroalueelle tulee yhteinen valtiovarainministeriö. Eduskunnan syksyn EU-keskustelussa  SDP:n ryhmäpuheenvuorossa vaadittiin euroalueelle yhteistä suhdanteiden tasausmekanismia. Nämä tiet vievät Euroopan Yhdysvaltoihin.

Matti Vanhanen ei tätä usko, mutta mitä hän ja me teemme kun eteemme lyödään  ota tai jätä-paperi ? Olemme vuoteen 2025 mennessä helposti sitoneet rautaisin sitein rahataloutemme ja sen mukana koko yhteiskuntamme yhteen Euroopan saksalais-ranskalaisen ytimen kanssa.  Vaihtoehtoja ei ehkä enää käytännössä ole vuonna 2025. Meistä tulee kummallinen pohjoinen saareke Euroopan Yhdysvaltojen osana. Katsokaa karttaa !  Euroalueeseen liittymättömät Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti jatkavat omilla valuutoillaan itsenäisinä valtioina. Me emme.

Paavo Väyrysen presidenttivaalien vaalilause: "Nyt ratkaistaan Suomen tulevaisuus" ei ole turha hokema, vaan totisinta totta. Vaihtoehtoja on vain kaksi ja valinta on syytä tehdä silloin kun se on vielä mahdollista:

        1. matka Euroopan Yhdysvaltojen osaksi

        2. pysyminen itsenäisenä valtiona muiden pohjoismaiden tavoin.

Jos jälkimmäinen vaihtoehto mielyttää, niin on syytä allekirjoittaa kansalaisaloite:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2652

16.11.2017 Kansalaisaloite perustuslain muuttamisesta siten, että Suomen kansallista suvereeniteettia ratkaisevasti kaventavat kansainväliset velvoitteet on alistettava aina kansanäänestykseen.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Kyllä meille on varattu ikioma tehtävä pohjoisena protektoraattina. Me olemme luonnonsuojelualue, johon keskieurooppalaiset tulevat luontoretkille. Enteellistä on, että viljelijöille aletaan maksaa palkkioita ympäristön hoidosta. Heistä tehdään puistopuutarhureita. Meille jää metsä- ja kaivannaisteollisuus sekä vähän korkeamman teknologian toimialoja. Työttömyys ei tästä parane, pikemminkin päinvastoin. Osallistumme heikompien jäsenmaiden rahoittamiseen siihen saakka, kun meistä vuorostaan tulee autettava.

Toimituksen poiminnat