RistoSuvanto Politiikkaa ilman politiikkaa

Kansallinen Kokoomus r.p ja omatunto

Keväällä 1918 Suomessa taisteltiin verisesti vallasta. Taistelujen tauottua eduskunta kokoontui saksalaisen kenraali von der Golzin valvovien silmien allla 15.5.1918 Heimolan talossa. Paikalle tuli 98 kansanedustajaa. Kevään valtataistelun hävinneet olivat joko paenneet Venäjälle (n. 40 kansanedustajaa), kuolleet vankileirillä (8 kansanedustajaa) teloitettu (10 kansanedustajaa) tai olivat vangittuina (19 kansanedustajaa). Voittajien 4 kansanedustajaa oli surmattu taistelujen aikana.

Seuraavana päivänä 16.5.1918 tsaarin armeijan kenraaliluutnantti Mannerheim johdatti ratsastaen ylväästi valkoisen armeijansa voitonparaatiin Senaatintorille ja nousi neitosten kunniakujassa kukitettuja portaita Suurkirkkoon juhlajumalanpalvelukseen. Puheessaan  senaatille hän totesi. "Suomen valtiolaivan peräsin uskotaan lujiin käsiin, joihin eivät puoluekinat ylety".

Kahden päivän kuluttua tynkäeduskunta siirsi korkeimman vallan valtionhoitaja Svinhufvudille.

Koko kesä ja syksy Suomessa keskusteltiin hallitusmuodosta. Keskustelujen lopputuloksena tynkäeduskunta 9.10.1918 valitsi monarkian ja kuninkaaksi Saksassa sotilasuraa tehneen  Hessenin prinssi Friedrich Karlin.

Hallitusmuotokeskustelut mullisti porvarillisen puoluekentän. Tasavallan kannattajat muodostivat 8.12.1918 Kansallisen Edistyspuolueen ja seuraavana päivänä 9.12.1918 Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla monarkian kannattajat perustivat Kansallisen Kokoomuspuolueen.

Kansallinen Kokoomuspuolue perustettiin jotta maahan saataisiin korkeinta valtaa käyttävä hahmo, jonka valtaa eivät kansan mielenliikahdukset heilahdusta  - demokratiasta viis, vakaa järjestys ennnenkaikkea. Kuten kevään veriset taistelut olivat osoittaneet, niin tyhmä kansa oli kypsymätön valtaan - ajateltiin. Järjestyksen takaamiseksi tarvittiin puoluekinat ylittävä ulkopuolinen voima, saksalainen monarkki. 

Kokoomuksen unelma murtui kuitenkin hetkessä, sillä Saksa olisi häviämässä ensimmäisen maailmansodan. Tämän tajusi myös Saksaan vahvasti sitoutunut valtionhoitaja Svinhufvud ja erosi heti tehtävästään Kansallisen Kokoomuksen perustamisen jälkeisenä päivänä 10.12.1918.  Svinhufvudin tilalle kutsuttiin ulkomailta Mannerheim, joka oli suuttuneena lähtenyt maasta  pian näyttävän voitonparaatin jälkeen toukokuun lopulla.

Kokoomus ei siis saanut haluamaansa saksalaista monarkkia vaan joutui tyytymään valtionhoitaja Mannerheimiin, joka yhdessä valkoisten venäläisten kenraalien kanssa suunnitteli Pietarin valtaamista  bolshevikkien roskaväeltä. Kesäkuussa 1919 oli kaikki valmista hyökkäykseen Pietariin, mutta Mannerheim ei saanut Kokoomusta mukaansa ja Pietari säästyi suomalaisten hyökkäykseltä. Vaikka Mannerheim oli kokoomuslaisille suuri sankari, niin Kansalliselle Kokoomukselle kansallismielisyys oli tuolloin tärkeämpää kuin uskollisuus Mannerheimille.

Talvisodan sytyttyä 30.11.1939 ylipäällikkö Mannerheim antoi heti seuraavana päivänä päiväkäskyn:

"Tämä sota ei ole mitään muuta kuin Vapaussotamme jatkoa ja loppunäytös.                                                         Me taistelemme kodin, uskonnon ja isänmaan puolesta".

Tämä oli se mielenmaisema, johon Kansallinen Kokoomuspuolue tuolloin ja pitkään sen jälkeenkin kiinnittyi. Tämän kaiku kuuluu edelleen myös parhaillaan esim. televisiossa pyörivässä Suomen Monetan juhlarahamainoksessa:

"Itsenäisyys on arvokas asia, joka nostaa hyvällä tavalla tunteet pintaan. Suomi on sentään hyvä maa. Isänmaamme täyttää pian sata vuotta ja se, jos mikä, on juhlan paikka." Mainoksen sanomaa vahvistaa isänmaallinen taustamusiikki.

Suomen Monetan mainos osuu varmaan tunteisiimme, mutta reaalipoliittisesti se edustaa jo vanhaa mennyttä maailmaa. Amerikanaatteet saivat 1990-luvulla vallan Kokoomuksessa ja SDP:ssä kuten historian professori Markku Kuisma on todennut. Kokoomuksen ja SDP:n  liiton symbolina voi pitää vaikkapa kansanedustaja Juhani Vartiaista, jolla on kädessään milloin  demarien, milloin Kokoomuksen jäsenkirja, mutta ajatukset ovat samoja: talous nousuun vapaalla kilpailulla  ilman turhia esteitä Amerikan malliin.

Vaikka puolueiden reaalipoliittinen toiminta on muuttunut täysin, niin Kokoomuksen puoluekokouksessa lauletaan varmaan edelleen isänmaallisesti:

"Oi maamme Suomi, synnyinmaa.                                                                                                                             soi,sana kultainen ! "  jne.

Ja  demarit laulavat:

"Työn orjat sorron yöstä nouskaa.                                                                                                                                   maan ääriin kuuluu kutsumus"  jne..

Laulut ovat nostalgisia muistoja menneisyydestä eikä niillä ole mitään tekemistä nykytodellisuuden kanssa.

Kokoomuksen nykyiset tavoitteet kirjoittaa julki esim. hämeenlinnalainen MEP Sirpa Pietikäinen Hämeen Sanomissa 5.10.2017: "On aika toimia: EMUn tulevaisuus pöydälle". Kirjoituksessaan Pietikäinen myötäilee Ranskan presidentti Macronia, joka julisti 26.9.2017: "Vain Euroopan rakentaminen itsenäiseksi, yhtenäiseksi ja demokraattiseksi takaa tulevaisuutemme." Tämän toteuttamiseksi Pietikäinen kaipaa rohkeita ja kauaskantoisia päätöksiä.

Macronin-Pietikäisen linja siis vie kansallisen itsenäisyyden eli Suomi häviää  itsenäisenä valtiona maailmankartalta. Sen sijaan kartalle jäävät euroalueen ulkopuoliset itsenäiset valtiot Ruotsi, Norja,Tanska, Islanti ja Englanti.    

Pietikäisen-Macronin linjalla on ehkä 5 %:n kannatus eli business- ja mediaeliitti.  Kuitenkin lisäksi n.15 %:a suomalaisista äänestää Kokoomusta perinteen voimasta ja mielikuvamarkkinoinnin tuloksena.

Jo nyt Pietikäisen-Macronin linjalla edetään asteittain eteenpäin. Niinpä meille on kerrottu, että EU:n yhteistä puolustusta  Ranska ja Suomi vievät yhdessä vetovastuussa eteenpäin. Siis ydinasevaltio Ranska ja pieni pohjoinen Suomi.  Olemmeko valtiojohtomme unelmissa  tulevaisuudessa osa ydinasevaltiota ?

Kun aikoinaan liityimme EMU-alueeseen, niin perustuslakivaliokunnan vähemmistö totesi 11.6.1997: "Rahaliiton perustaminen puuttuu syvältä jäsenvaltioiden suvereenisuuteen. Kun omasta rahasta luovutaan, kajotaan  taloudellisen itsenäisyyden perustaan".  Nyt tämä kehitys aiotaan viedä  loppuun saakka eli Euroopasta (euroalueesta) tulee itsenäinen, enää eivät erilliset kansakunnat ole itsenäisiä.  Itsenäisen Suomen tarina kesti 100 vuotta ja loppuu lähivuosina, jos vallasväen tahto toteutuu.

Tässä tilanteessa Kansallinen Kokoomus valmistautuu omaan 100-vuotisjuhlaansa ja on nimennyt laajan opetusministerin johtaman juhlatoimikunnan valmistelemaan juhlaa. Juhlatoimikunnan kotisivuilla Kokoomuksen perustamista kuvaillaan näin: "Kokoomus oli jo tuolloin moniarvoinen puolue, jossa oli ajattelijoita kaikista yhteiskunnan luokista"      (http://www.kokoomus100.fi/project-view/1910/).

Sivusto ei sanallakaan kerro syytä miksi kokoomus perustettiin. Vaikenemalla tästä juhlatoimikunta yksinkertaisesti valehtelee. Tämä ei ole kaunista varsinkaan kun puheenjohtaja johtaa koko  Suomen opetustointa.

Jos Kansallinen Kokoomus olisi rehellinen, niin se poistaisi nimestään sanan Kansallinen. Juhlatoimikunnan puheenjohtajan oma paikallisosasto ei enää kanna nimeä Kansallisseura, vaan on jo vaihtanut nimen pelkäksi Kokoomukseksi. Juhlatoimikunnan kannattaisi ehdottaa että seuraava puoluekokous tekisi vastaavan nimen muutoksen itse puolueeseen, sillä  Kokoomus ei enää ole kansallinen. Nimenmuutos olisi rehellisyyttä.

Silloin kyllä menisi ehkä 15 %:n kannatus kun ihmiset tajuavat että kansallisen edun ajaminen on menneisyyttä ja että heitä on vanhoilla mielikuvilla huijattu.  Ketä he sitten äänestäisivät ? Perussuomalaisiako ? Tuskin, sillä he ovat osin leimautuneet rasisteiksi. Jääkö ainoaksi mahdollisuudeksi Suomalaisuuden liiton puheenjohtajana toimivan Sampo Tervon johtamat Siniset ?  Ehkä ?

Entä presidentinvaalit ?  Sauli Niinistö on poistamassa Suomea itsenäisenä valtiona maailmankartalta - niin innokkaasti hän on ajanut Euroopan intgraatiota ja ajaa. Merja Kyllönen, Pekka Haavisto, Nils Trovalds ja Tuula Haatainen ovat tässä suhteessa täydellisiä Niinistön klooneja.  Matti Vanhanen melkein. Laura Huhtasaari  ajaa reilusti omaa kansallisesta edusta lähtevää politiikkaa, mutta hänen jotkin kummalliset mielipiteensä tuskin sopii 15 %:lle entiselle kokoomuslaiselle. Voivatko he siis äänestää ketään ?

Ilmeisesti ainoaksi vaihtoehdoksi jää Paavo Väyrynen, jos hän saa 20.000 kannattajakortteja kerättyä. Mutta saako ? Ellei saa, niin Kokoomuksen huijauksen tajunneet entiset kokoomuslaiset jäävät kodittomiksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Miksi Euroopan Federaatio ei voisi olla isänmaasi?

Käyttäjän RistoSuvanto kuva
Risto Suvanto

Kaikkihan on mahdollista, mutta ikävää jos oman elämän ehdot sanellaan jostain kaukaa tuntemattomuudesta ilman omaa vaikutusmahdollisuutta.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"... Kuitenkin lisäksi n.15 %:a suomalaisista äänestää Kokoomusta perinteen voimasta...".
Vai ovatko aina kännissä ? Silloinhan ei olla köyhiä eikä kipeitä.
Ehkä he kuvittelevat rikastuvansa veronkiertäjiä äänestämällä ?
Tai sitten ovat innolla kelkassa mukana
http://uusi.voima.fi/artikkeli/2011/muistio-kokoom...

Käyttäjän saaristo kuva
Henry Björklid
Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Kyllä Paavo saa 20 000 kannattajakortia kasaan määräaikaan mennessä.
Meillä on vielä toivoa säilyttää Suomi itsenäisenä, mutta se vaatii kansalaisilta valveutuneisuutta ja toimintaa Paavon saamiseksi baanalle.

Juha Hämäläinen

Kiitos Risto sujuvasta 100 vuoden historiastamme. Sen päätöstilanne juuri nyt on kuvaamasi.

En ole jaksanut miettiä loppuun asti onko tämä linja se paras vaiko huonoin eli olisiko meillä tulevaisuus myös itsenäisenä maana. Olen jättänyt monen tavoin tämän päättelyn maan johdolle.

Nyt palasi mieleen, että asiaan paneuduttava uudestaan. Tulevaisuuden ennustaminen tässä asiassa ei nyt niin vaikeaa ole.

Minuutin miettimisen jälkeen tulos on seuraava:

- joko EUsta tehdään yksi valtio ja kansallisvaltiot tuhotaan tietoisin toimin ja alistumme EUn suurten valtioiden komentoon, lakkaamme olemasta suomalaisia, opetamme lapsemme paneurooppalaisiksi koko mantereen kansalaisiksi, jotka puhuvat muutakin kuin suomea ja englantia

tai

- Suomi ryhtyy toteuttamaan strategiaa, joka perustuu EUhun vain niiltä osin, jotka ovat etujemme mukaisia eli kääntäen emme toteuta sellaisia EUn aivoituksia, jotka ovat meille vahingollisia kuten vapaata maahanmuuttoa, yhteistä vastuuta pankkien sotkuista jne, liittoudumme EUn sisällä pienten EU-maiden kanssa, jotta voimme pitää puolemme Saksan ja Ranskan ylivaltaa vastaan muodostaen EUn pienistä valtioista EUn kolmannen suurvallan, ryhdymme parantamaan suhteitä Venäjään kaikilla tasoilla ja palaamme tuottavaan kauppasuhteeseen sen kanssa eli lakkaamme olemasta Mooseksen räksyttävä rakkikoira ja teemme sen sijaan bisnestä.

Lakkaamme pyrkimästä EUn ytimeen hinnalla millä hyvänsä. Sen sijaan muodostamme EUlle yhden ytimen lisää.

Toimituksen poiminnat