RistoSuvanto Politiikkaa ilman politiikkaa

Sampo Terho avainasemassa eurooppaministerinä

 

Komnmentoidessaan Suomen liittymistä euroalueeseen Sampo Terho totesi 31.3.2017 blogissaan: "Suomi ryntäsi ilman kansanäänestystä pimeiden ytimeen".  Ranskan tuleva presidentti puolestaan voitonjuhlassaan eilen totesi: "Eurooppa ja maailma odottavat, että puolustamme kaikkialla valistuksen henkeä, joka uhataan kaikkialla". Maconin tavoitteena on luoda yhteinen Eurooppa euroalueesta eli käytännössä yksi valtio, jonka siis muodostaisi Sampo Terhon pimeyden ytimeksi luonnehtima euroalue. Se, mitä Marcon tavoittelee valistuksen hengessä, on Sampo Terholle pimeyden ydintä.

Edellinen eurooppaministeri ilmeisesti hyväksyi mukisematta kaiken mitä isot maat esittivät. Mutta entä nyt kun ilmeisesti euroalueesta ryhdytään entistä ponnekkaammin ajamaan yhteinäisvaltiota ? Mitä tekee Sampo Terho eurooppaministerinä ?  Suomen johtavat poliitikot huijasivat aikoinaan ihmiset euroalueeseen kansan selän takana. Nyt käytännössä kaikki kansantalousihmiset ovat todenneet että päätös oli virhe.

Sampo Terho on eurooppaministerinä paljon vartiana. Toivottavasti nyt ei päätöksiä tehdä ihmisten katseilta piilossa.  Toivoisinkin että Sampo Terho julkistaisi jokaisen eurooppaministerikokokouksen jälkeen blogissaan kokousten asialistat ja minkälaisia kannanottoja hän teki. Mitään salattavaa eurooppaministerien kokouksissa ei saa olla.  Pimeyden ydintä ei saa muodostaa valtioksi pimeästi - ihmisille kertomatta mitä suunnitellaan ja mitä se merkitsee.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

May haluaa, että Brexit neuvottelut käydään julkisuudelta piilossa.Juncker totesi,että ei käy.Mikä mahtaa olla Terhon kanta?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Toivottavasti Terhon ministerinpesti jää vain parin kuukauden mittaiseksi. Siinä ajassa hän tuskin saisi edes keploteltua rahaa persujen nuorisojärjestölle. Jos persut lähtevät/kenkäistään hallituksesta kesäkuun puoluekokouksensa jälkeen, kuten nyt näyttää, niin paluuta hallitukseen tuskin nähdään enää meidän aikanamme.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
"Suomi ryntäsi ilman kansanäänestystä pimeiden ytimeen".

1)-Eikö kansa valinnut vaaleilla -91 eduskunnan päättämään puolestaan?
2)- Eikö eduskunnan enemmistö tehnyt päätöksen?
Jota on aina hallituspuolueiden eduskuntaryhmät.
3)-Kun suurivaliokunta antoi luvan.Sekin oli hallituspuolueiden enemmistö.
(EU-asiat)

Eikö muka Persut tiedä MSP perilisenä mitä jo Kekkonen puuhasi EFTA,ETY,EY?
Rahaliitto Emua.
Holkeri jatkoi siitä rahan vapauttaminen .jne...

MSP istui taatusti joku jäsenistä valiokunnassa missä noista puhuttiin.
T.Soini MSP puoluesihteeri -05 asti ei myöskään voinut olla pimennossa EU-asioista.

Terhon on vain otettava lusikka kauniiseen käteensä ja opittava se että eduskunnan enemmistö on hyväksynyt kaikki EU-sopimukset mitä ne on tehnyt
EU-maa valtio Suomen puolesta.

Käyttäjän RistoSuvanto kuva
Risto Suvanto

Sampo Terho tarkoittaa ettei euroon siirretty eikä asiasta päätetty kansanäänestyksellä kuten esim. Ruotsissa.
Vaikka Suomen perustuslaissa oli silloin maininta, että Suomen valuutta on markka. tästä huolimatta asiasta ei tehty edes lakia vaan ainoastaan eduskunnalle annettiin tiedoksianto. Päätös oli muutaman johtavan poliitikon junailema päätös ilman että taloudellisia selvityksiä oli tehty kunnolla.

Toimituksen poiminnat