RistoSuvanto Politiikkaa ilman politiikkaa

Voisitko toistaa, ohjelmajohtaja Mika Aaltola ?

Aleksander Stubb kirjoitti facebook-sivullaan 5.8 ennen USA:n presidentivaaleja: "kolmen päivän päästä järjestetään yksi meidän sukupolvemme tärkeimmistä vaaleista.  Pelissä on maailman - siiis liberaalin demokratian, markkinatalouden ja globalisaation- tulevaisuus" .  Trump voitti ja siis maailman tulevaisuus hävisi ?? Eiköhän  Stubb nyt hieman liiottele ?? Eivät liberaali demokratia, markkinatalous ja globalisaatio minnekään ole hävinneet.

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola puolestaan totesi ennen vaaleja, että jos Trump voittaisi niin Suomessa "Nato-jäsenyydestä on enää turha puhua" "Nato-ovi lonksahti kiinni saman tien." Näin siis instituutin ohjelmajohtaja. joka on ollut innokas Nato-lobbaaja ja jonka mukaan Venäjä on arvaamaton, mutta läntinen maailma on vakaa ja turvallinnen turvatakuineen- kaiken hyvän lähde pahaa Venäjää vastaan. Se että myös USA voi olla arvaamaton on ollut instituutin ajatusmaailmassa mahdottomuus - tähän saakka. Menevätkö nyt instituutin turvallisuuspoliittisen suositukset uusiksi.  Voisitko, Mika Aaltola, nyt vaalien jälkeenkin todeta: on turha puhua Natojäsenyydestä". 

Sotilaallinen liittoutumattomuus nousee arvoon arvaamattomaan. Natojäsenyys merkitsee käytännössä ( ei teoriassa) Suomen armeijan alistamista USA.n presidentin komentoon - eli siis nyt Trumpin komentoon. Sitäkö Natointoilijat haluavat ? Vieläkö heitä on ?

Viro on alistanut pienen armeijansa USA:n komentoon ja niinpä ymmärtääkseni heidän viimeisimmät sankarivainajansa ovatkin USA:n ja Irakin sodasta.  Minnekähän Trump olisi lähettämässä suomalaisia nuorukaisia taistelemaan puolestaan ? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Trump ei lähetä yhdenkään muun Natommaan sotilaita yhtään mihinkään. Väittääkö blogisti tosissaan, että esim. Tanskan, Ison-Britannian, Portugalin tai Ranskan armeijat ovat alistettuja" Yhdysvaltain armeijalle tai Yhdysvaltain presidentin komentoon?

Käyttäjän RistoSuvanto kuva
Risto Suvanto

ei tietenkään ole muodollisesti alistettuja. Mutta. Suhde on jotenkin samanlainen kun Hitlerin Saksan ja Suomen suhde jatkosodan alkaessa. Nato on organisaatio jonka tärkein päättäjä on USAn presidentti. ja yleensä seurataan sitä jolla on voimaa ja valtaa.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Hyviä kysymyksiä. Jäämme odottelamaan vastauksia.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Risto,

älä hyvä mies nyt mahdottomia vaadi; ei näiden menneisyyden ennustajien heittoihin loogisuus kuulu.

He ovat vain laiskojen toimittajien käsikassaroilta, joilta saa yötä päivää, asiasta kuin asiasta, toimittajan agendaan sopivan palstantäyte-lausunnon.

Petteri Hiienkoski

Erittäin hyvä pointti! Toinen UPI:n äänekäs Nato-lobbari Charly Salonius-Pasternak oli mielestäni ennen vaaleja ihanoin samoilla linjoilla.

Meillä veronmaksajilla on oikeus ja demokratian toimivuuden takia velvollisuuskin vaatia näitä asiantuntijoita vastuuseen lausunnoistaan, joita he "tieteellisyyden valeverhon" takaa huutelevat.

http://hemmokoskiniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22...

Toimituksen poiminnat