RistoSuvanto Politiikkaa ilman politiikkaa

Minulla on oikeus tietää !

Pääministerin haastattelutunnilla radiossa pääministerimme ilmoitti, että kokoomuksen tavoite on 6 miljardin menosäästöt.  Kun katson Stubbin Ylen vaalikonevideota, niin hän vaatiinkin 3 miljardin säästöjä. Jo yksikin miljardi on hurja määrä rahaa. En voi ymmärtää että pääministeri esittää lähes samanaikaisesti näin hirveän erilaisia lukuja. Ja kukaan journalisti ei kyseenalaista pääministerin talouspoliittista pätevyyttä    eikä edes kysy miksi hän esittää tuollaisia lukuja tuosta vain??  Löperöä journalismia.

Ja yhtä löperöä journalismia on kun meille ei ole kerrottu miten on tapahtunut päätöksenteko USA:n ja Suomen yhteisestä sotaharjoituksesta (jota tosin koulutustapahtumaksi kutsutaan). Elämme parhaillaan historiallisia aikoja -ensimmäisen kerran Suomen historiassa USA:n hävittäjät  harjoittelevat sotaa Suomen ilmatilassa. MIten päätös on oikein tapahtunut, sitä ei ole kerrottu eikä journalistit ole välittäneet kysyä. Sekä presidentti että pääministeri ovat olleet pitkään suorissa lähetyksissa tentattavana, mutta tämä ei ole journalisteja kiinnostanut.

Minulla on kuitenkin oikeus tietää. Voisiko joku vastata seuraaviin kysymyksiin:

1. PUolustusministeri vei USA:n ja  SUomen yhteisen sotaharjoituksen UTVAan. MIten asia tuli puolustusministerin työpöydälle?  Kuka on ollut aloitteentekijä ?

2. Sisältyikö puolustusministerin esitykseen USAn hävittäjien lento Suomen ilmatilassa ? MIten nyt toteutuva harjoitus on muuttunut alkuperäisestä esityksestä ?

3. USAlta tuli vasta UTVAn kokouksen jälkeen kutsu harjoitukseen. Miksi kutsu tuli  eli mitä USA halusi ja haluaa Suomelta?

4. Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Niinistö ei ymmärtänyt kutsun sotilaallista termiä tv-lähetyksessä.  Voiko kutsun lukea suomenkielisenä käännöksenä jostain ?

5. Muuttuiko harjoituksen sisältö jotenkin Suomen vaatimuksesta vai onko Suomi vain alistunut siihen mitä USA on halunnut ?

MInulla on oikeus tietää miten valtiojohtomme ohjaa elämäämme maailmanpolitiikan aalloilla.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Itsekin sain jo 5-7 miljardia aika näppärästi, ilman että tarvi köyhiltä leikata mitään. On toki totta että ne luvut pitäisi selittää kattavasti auki, kokoomus ja keskustahan ovat huudelleet jo parin miljardin säästöillä perusturvan jäädyttämistä ynnä muuta kivaa.

http://ollimarkkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1892...

Pauli Leinonen

Se kolme miljardia menee kokoomuksen hyväveli verkostolle. Sitä ei lasketa.

Käyttäjän RistoSuvanto kuva
Risto Suvanto

Lisäkysymys: Hesarin toimittaja sai salaista tietoa, joka paljasti että pääministeri ja puolustusministeriö olivat eri mieltä kuin presidentti ja ulkoministeri. Joku virkamies teki rikoksen kun Hesari sai itselleen salaista tietoa. Onko rikostutkinto meneillään UTVAn kokouksen vuodosta ?

Toimituksen poiminnat