RistoSuvanto Politiikkaa ilman politiikkaa

Eurovaaliehdokkaiden latteuksia

 

"Kannatan pankkiunionia koska kokemus  osoittaa ylikansallsen finanssikapitalismin riski". Näin vastasi keskustapuolueen euirovaaliehdokas Timo Kaunisto kun kysyin hänen kantaansa Suomen osallistumisesta pankkiunioniin. Samantapaisen vastauksen antaisi varmaan moni muukin ehdokas nykytilanteessa kun kun yhteisen valvontaan ja yhteiseen vastuuseen perustuvaa pankkiunionia rakennetaan.

Muutama vuosi useimpien kanta olisi ollut uskoakseni  toinen. Niin oli valtiovarainministeriö Jutta Urpilaisen eduskunnassa kertoma Suomen hallituksenkin kanta.  Mutta sitten Jyrki Katainen kävi muiden päämiesten kanssa neuvotteluissa ja  pankkiunionista tulikin Suomen  kansallinen etu (Ruotsi ei pankkiunioniin liittynyt).

Pankkiunioni on jälleen pitkä askel kohti yhtenäisvaltiota, jonka osana on pieni Suomi  Ruotsin säilyessä itsenäisenä omista asioistaan vastaavana valtiona. Tästä on oiva blogikirjoitus eurovaaliehdokas Paavo Väyrysen kotisivuilla. Kannattaa lukea.

Suomen päätösvallan itsenäisyyden puolustajien ja Suomen itsenäisyyden lopettamisen rajalinja on todella keskustapuolueen sisällä. Eurovaaliehdokkaat Olli Rehn ja Timo Kaunisto ja moni muukin on valmis lopettamaan Suomen itsenäisyyden vapaaehtoisesti. Heidän mielestään on Suomen kansallinen etu antaa pikkuhiljaa kaikki päätösvalta asioistamme Brysseliin. Siihen pankkiunioni johtaa.

Voimme pikkuhiljaa valmistautua lopettamaan oman valtiovarainministeriömme

Miksi tästä kehityslinjasta ei selkeästi eurovaalitenteissä puhuta, vaan ladellaan vain latteuksia ?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Pankkiunioni on pahinta mahdollista yhteisvastuullistamista ja liittovaltiokehitystä. Asiasta puhuu erinomaisesti todellinen talouden grand old man Peter Nyberg

http://areena.yle.fi/radio/2214883

Toimituksen poiminnat